Dec 15, 2011

Malas. mood malam ni mcm apa ntah.
perasaan berubah ubah. 
x tahu apa nk buat malam ni. 
td petang dah tido. so, mlm ni ssh nk tido.
kbai. 
good nite
take care.

Dec 14, 2011

Perintah berkurung

perintah berkurung yang di maksudkn di atas ialah penghuni kolej uitm x blh keluar campus start dr hari kkhamis smpi sabtu. sebabnya PM Dato' Najib nk mai UITM weyh. bersempena dgn perasmian agrosis. semua warga merbok akan mai sini untuk berjumpa ngn PM. sesak la UiTM pasni. jem aku rasa. kira2 20 000 org ade kt UiTM ni. sesak nafas di buatnya. ha, tp yg plg suka RTM ngn TV3 nk ade gak. eh, betul ke tv3 ngn RTM ni
? sorry la kalau salah. tp yyg [enting ade stesyen Tv nk dtg,. x sbr nk tggu PM mai sini. tp kalau sesak sgt tgk la cmne. tp ktowg semua wajib ade kt sini. sbb takut tade org kn tuh yg sampai buat perintah berkurung. ok la, menanti hari2 PM nk dtg sini.

InsyaAllah, gambar akan di upload kemudian *tuh pn kalau ingt nk bergambar hehe*

kbai!

Mid sem.

Hye Hello. Ada lg seminggu je lagi nk cuti mid sem n sekali ngn christmas. 
finally, dpt gak blk. da rindu sgt dah kt family n kg. 
walaupun seminggu ckup la umtuk melepaskn segala rindu kt family, kg n kekasih heee

fuhhh! can't wait can't wait. sabar sabar mggu dpn je lg ni.
jgn nk dok excited sgt nahhh hehe. kbai!

Dec 9, 2011

tolong bercakap baik dab sopan dengan orang supaya orang itu tidak
tersentap, meresap, dan simpan dgn anda. 
jagalh perasaan orang lain juga. jgn cepat melenting. kbai.

me or you?

sebelum tuh i nk minta maaf kt u kalau i ada berkasar ngn u. i x tahhu sama ada tu salah i or salah u. mungkin salah i sbb terlampau ikut perasaan. perasaan i kadang2 x tentu. tape la, i ngaku ni salah i. i minta maaf banyak2 kalau buat u sentap or sakitkn hati u. u can ignore me if u want. sorry.

Dec 7, 2011

sorry

Sorry la sebab buat kau cmtuh. tade niat pn nk ingkar arahan tapi kau kena la bertimbangras sikit keinginan ktowg. kau jgn nk terlalu pikirkn apa yg org kata kt kau. aku tahu kau tension sbb nnt kau akan di kecam ngn org atsan kau sbb tuh kau lepskn kt ktowg. sorry la sbb ktowg pijak kepala kau. ktowg pn buat slah gak tapi aku ras x perlu kot kau nk memperbesarkan benda ni. yang penting semua da setel. so, diam je la. jgn nk bnyak bunyi sgt la. dan satu lagi jgn la buka pekung di dada sampai smeua org kau nk cerita masalah kau. ye, aku tahu ktowg di antara org yg paling di minati semua sbb semua org yg kt situ bercakap pasal ktowg, buruk pn ktowg, baek tuh aku x thu la mane hilangnya. terima kasih la sebab bercerita kt sana sini apa yg terjadi antara kita. aku rasa benda ni boleh setel antara kita je kot. so, aku minta maaf la sbb buat kau menangis teresak esak. minta maaf la sebab kau dpt budak2 mcm ktowg ni yg selalu pijak kepala kau. kbye.

Dec 6, 2011

Baek lah. seperti yg di janji kn dulu. ni lah di antaranya gambar2 time p penang hari tuh. tp x bnyk sgt pn sbb tnet lmbt sgt kn.

Nampak x muka excited nk pegi penang tuh. x sbr nk naik bukit bendera sbnrnya hehe
okay. ni lah kanak2 yg gembira keriangan bila dah sampai ke bkt bndera

panjang giler tiket habaq hang. mne x nye 22 orang kn




yeay! akhirnya dpt gak naik train ni. takut wooo ! agak curam dan laju.
Alhamdulillah sampai ke puncak :) sejuk giler kt atas sana tuh


aku seronok sbb dah sampai sini. anda bila lg ? :)

ni lah hero2 dim 6B. boleh pakai la gak hehe.

ni lah pemandangan dr atas bukit bndera. boleh nmpk ceruk kt bwh tuh. so be ware !! hehe

haaaa! ni lah yg paling aku ske amat sgt suke n paling excited. dpt sentuh ular. even dpt sentuh ng jari je tp puas dpt tgk dpn mate. lan ni sebok la. nk peluk bdn die hehe. guro je lan.

ni 1 lagi acttivity yg ktowg buat. ngade2 conteng tgn ngn inai. sje nj try je

kami sgt seronok di sini !

depan war museum. sampai gk kt war museum tp x masuk dlm sbb amat mahal. so, dpt tgkp gmbr pn jd la. lepas keinginan jejak war museum

one happy family :))

tahu hodoh tp tetap nk upload sbb nk bgth betapa penatnya 1 hari b'jln d penang. dr pkl 8 pg smpai 2 pg br smpi SP. nk mampos ape hehe. ok. time untuk blk kedah. bye.


** hope dpt mcm ni lg.moga last sem ni dpt bnyk memory ngn classmate. jdkn hari2 last sem kita kt kedah ni sbagai yyg terindah dlm hidup. bye. take care :)



Dec 4, 2011

Have fun with my classmate

Hari Jumaat lps bersamaan dgn 2 december 2011, ktowg 1 class iaitu dim 6B pergi trip. x jauh pn trip tuh penang je pn hehe. ye la plan dlu nk pegi langkawi tp semua tanak so decide pegi penang je la. plan pn x la lme sgt. da semua ok so jalan je la. pagi2 da gerak dah. janji 8.30 gerak tp janji melayu kn x la 8.30 pn. tp Alhamdullillah, ktowg selamat sampai ke penang pd jam 9 lbh kot. destinasi kt penang yg ktowg pegi ialah bukit bendera, war museum *dpn je x masuk pn*, quensbay *wajib* and last sekali pesta pulau pinang. da alang2 kt sanakn so pegi je la. seronok jln2 bersama sama ngn classmate. nmpk mcm comel je semua hehe. penat mmg penat tp syiookk la. ktowg akhirnya sampai penang jam 2 pagi lebih. pagi ok. ni kalau parents dgr ktowg kt luar msti nagmuk hee. tp aku, wawa, nad,sara n jaa x boleh blk kolej sbb dah lbh pkl 10 kn so ktowg decide tido umh mmbe je. seronok la dpt keluar sama dan bergelak ketawa ngn gelagat masing2. ye la, kne gunakn masa yg ada sebaik mungkin sbb lps ni semua dah berpisah dah. so, last sem ni hrp dpt buat kenangan indah untuk aku dan rakan2 yg lain.
lepas ni cadang nk buat trip lain plak. tp lme lg kot.
so, ni sje la yg mampu diceritakan sbb x thu nk describe cmne kegembiraan tuh hehe. cewwahh!


*gambar akan d upload pada lain hari sbb tggu mmbe upload d fb heheh*
bye, cee yah!

Nov 27, 2011

mati kutu lagi.

dari semalam, kelmarin sampai hari ni bosan yg teramat sgt. kolej ni sunyi giler. mcm aku n kwn2 au je yg hidup kt kolej ni. boleh di katakan sebagai mati kutu dah. pusing sana sini benda yg sama gak buat. bosan sungguh habaq hang. movie pn da habis tgk. smpi dah x thu nk tgk apa. tido pn dah, mkn pn dah. kejenya skrg tgk lappy je la. buka apa yg patut. haishh ! awat la muram sgt x tw. bosan boring bosan boring. grrr !

Nov 26, 2011

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1433. Di tahun baru ini 
berharap dpt mengubah diri menjadi seorang yg lbh matang dan lbh baik dr sebelum ni. 
semoga tahun ini lebih di berkati dan di rahmati. buka buku baru dan tutup buku lama. perbanyakan amalan sempena tahun baru ini :)

Nov 25, 2011

8 Month

Happy 8 month anniversary syg. 8 month uolss. x penah lama cmni tw. ok la, to Syafiq, thank you for being special person in my life. i'm glad to see you and yes i'm happy with you. i harap dgn dah 8 bln ni kita mnjadi lebih matang dlm perhubungan. i minta maaf kalau selama ni i ada buat salah dgn u. i tahu i bnyak buat salah dgn u tp u diamkn aje. u x pernah marah i n u masih mengalah dan terima i lagi. i bersyukur sgt sbb u boleh bertahan dgn i yg banyak kerenah ni. i tahu i banyak marah and caci maki u tp u diam je. buakn apa i sayang dgn u sbb tuh i buat cmtu hehe.

i harap dgn 8 bln ni u boleh berubah mcm yg u ckp kn dulu. i pn harap i boleh berubah jd someone yg lbh baik dr sebelum ni. semoga kita bertambah tambah tambah sayang ok. i loveee youuu ! i harap u sentiasa d sisi i sampai bila2.



I Love you Mohd Shafiq and i really really miss you 


Dear One
Dear one...that's what you are to me.
Years ago when we met, I fell in love with you.
Nothing has changed;
I love you still...more than ever.
When you're not near me, I feel an emptiness
that I can't seem to fill.
When you are near, I feel complete.
I cherish your love and companionship
and always hope to please you.
I always wish for your happiness,
for I love to see the sparkle in your eyes.
I never imagined that someone could be
as important as you are to me.
Please stay near
and love me as I love you.
By Karl Fuchs





Nov 24, 2011

Bosan !

sempena dgn awal muharram ni. ktorang cuti lama. yade la lme sgt. 4 hari je pn. tp ramai dok pulun nk blk. yg jauh pn sanggup blk ni kn lagi yg dok sebelah sp ni je mmg la x lepaskn peluang. ada la jeles ckt.
bila dah cuti lme ni bosan sunnguh ktorg yg penghuni kolej murni ni. sbenarnya dr semalam dah bosan yg teramat. roomate aku ni dok meroyan cari movie tp x jmpe2 pn. smpi skrg ni masih lg mencari movie dah x senang dduk d buatnya. ktorg pn melayan la perasaan sendri. x tido, buka laptop psatu mkn pastu tido dan seterusnya pn sama gk. haihhh ! blk je sini trs start rutin harian grrr. nk buat cmne kne je la tggu. buat la apa2 yg patut. rindu kt rumah dan family tp x boleh la nk blk. sbb bru je seminggu kt sini x kn nk blk plak dah, buat penat je nnt. kumpul dulu rindu bnyk2 then balik la heee.

k la, sampai sini saje bye2.

Nov 19, 2011

Happy Birthday Aini :)

this entry is special for my girlfriend aini. happy 20th birthday sweetie :)
*aku tahu agak lmbt tp at least aku post gak.

semoga panjang umur murah rezeki. berbahagia di samping family, suami dan anak2. be a good wife and mommy. kuatkn semangat dlm menghadapi dugaan dlm rumahtangga dan hidup kau sndri. jgn cepat mengalah dan banyakkn berdoa. Allah sentiasa ada di sisi untuk menbantu kau.

aku minta maaf kalau selama ni aku jg bad friend to you. kadang2 x sedar yg aku buat salah ngn kau. i'm happy because u being my friend and i'm glad because i have friend like u. i hope never can change our friendship and yes i love you la.


P/s- hadiah kau lmbt sikit tw. akk tuh study la. dia agk busy. kau tggu je ok.

 May this birthday be your best birthday ever,
full of light and laughter,
a fireworks explosion of joy.
May this birthday live in your memory forever,
creating happiness and satisfaction
whenever you remember it.
Happy, happy birthday!



Happy Birthday Hot Mama !

baru 3 hari kat kedah dah rindu kt rumah. rindu family, aisy and rindu kekasih, cewwaahh!. br sampai da pikir bila nk blk lg ye hehe. tape la, tahan ok tahan. hope abah sembuh cepat. mak semoga tahan dgn apa yg terjadi. aisy jgn notty2. ha ni yg penting, to syafiq, i really2 miss you. jgn gatal, nowty dan lain2 lg. tggu i blk ok. i blk kita pergi ngade2 ye heee. i love you syg :)

sabar la sampai bln dpn. kne abaikn sekejap kt rumah. skjp je. dan focus ngn study.

Welcome Back !

haaa, br dpt on9. selamat datang ke Kedah Darul Aman. ye! da sampai kedah ni haa. nk start sem baru dah. sem yg di nanti nantikn sbb dah sem akhir. x sabar nk menghabiskn masa2 yg tggl kt sini. nnt mesti sedih n rindu *huhyelatuh*. 3 thn kt sini mcm2 da di pelajari. mcm2la. drpd orgnya sampi la hidupnya.
Adoi, dtg sini mesti banyak benda nk buat duit pn nnt abes cmtu je. gelojoh asilah ni. suka membazir. tppp, x pe la, kena la tempuh gk tok habiskn segalanya kt sini then boleh pulang ke tmpt asal *arghh!xsabarxsabar. kena la kuatkn la kuatkn semangt kalau nk lama kt sini. dan harap2 x kn kembali lg ke sini hehe *harapfaham
okay la, nk amek mood kedah jap. bye2..

Sep 21, 2011

sorry dah lama x update entry baru. busy dgn exam dan kadang2 agak mls nk update hehe. nnt kalau sy rajin yg teramat sgt, sy akan uodate entry baru ye. selamat hari raya dan good luck pada yg ngh exam skrg. lots of love from me Asilah Md Zin

Aug 20, 2011

semakin dekat nak balik semakin bertambah2 rindu aku kt family n rumah. 
x saba nk jumpa mak, abah dan yg plg rindu ngn dak kecik aisy tuh
mesti bnyk yg die nk bebelkn heee.
sebenarnya hati ngn kepala otak ni tade kt sini dah. ingt nk blk je hehe.



p/s- eh, nk balik tp asaimen x start ape pn lg. mampus la aku. raya nnt raya ngn asaimen je la, huh !

Aug 19, 2011

3 cara merawat hati terluka

mesti ramai yg pernah mengalaminye kn? ye, aku pn penah gak. sakit terlampau sakit. kadang2 susah nk ubat. dan merawat hati yg luka dengan secepat mungkin adalah penting untuk seseorang yang sedang mengalaminya. Ini adalah untuk mengelakkan daripada terus hidup di dalam tekanan dan mungkin boleh mencetuskan satu tindakan yang diluar kawalan. Sememangnya ia mungkin sesuatu yang agak sukar tetapi ia bukanlah mustahil. Ianya terpulang kepada diri anda sendiri untuk mengawalnya. Terdapat pelbagai cara yang anda boleh gunakan untuk merawat hati yang luka ini.

1) Menangis- Menurut kajian, cara luahan hati atau perasaan yang terbaik adalah dengan menangis. Mungkin anda kelihatan sangat teruk untuk beberapa hari mengikut jenis kekecewaan yang anda alami. Teruskan dengan tangisan anda tetapi pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama. Pasti selepas anda sudah puas menangis akan berlaku perubahan yang ketara di dalam kehidupan anda.

2) Luahkan perasaan dengan kenalan yang rapat- Suatu kekecewaan yang dialami tidak seharusnya dipendam, sebaiknya ia perlu diluahkan. Luahkan perasaan terhadap orang yang anda percayai. Jangan pendamkan perasaan sehingga ia mampu untuk mempengaruhi anda melakukan tindakan yang tidak sepatutnya.

3) Sibukkan diri- Suatu kesedihan akan terus menjadi teruk sekiranya anda hanya memikirkan mengenai kesedihan itu. Lakukan sesuatu yang mampu untuk mengalih pemikiran anda. Anda juga boleh membuat perancangan untuk masa depan

ye. dan ini lah yg aku buat bile sedih, sakit hati dan hati luka. aku rasa berkesan tp ia mengambil bnyk masa. kadang2 keadaan dan pengalaman mematangkan kite :)

Aug 18, 2011

awak, mana awak ?

dear syafiq, mana u sayang ? mana u menghilang? i ade buat salah kt u ke ? tolong la jgn buat mcm ni lg. i penat la. tolong la bagi tahu hal yg sebenar npe u hilang mcm ni. i confius la. susah sgt ke nk gthu i? i da ckp bnyk kali psl ni kn tp u buat lg. u da jnji tw sayang. da janji !i boleh jd gila kalau mcm ni tw x. ntah la, i  x tahu nk buat apa dan nk ckp apa lg. u da besar, u pikir la sendiri,

kalau u stalk blog i dan bace entry ni tolong la buat keputusan cepat. dah nk raya dah ni. jgn bg i tunggu lama2. i x suka. harap u faham. tell me the true. i need your answer. please come back. i need u. i miss you. i nak u ingt semua janji u. k bye.

hari ini dan semalam

nk bercerita tentang hari ini dan semalam.

okay mula2 nk cerita tentang semalam. semalan ade qiamulail kt PI (pusat islam). program ni under JPK. so semua jpk dan jb kena tido kt PI. mula2 rasa berat gak la sbb esok nye ade test tp atas dasar kerja dan tanggungjawab kena pergi gak. sejuk gila habaq hang kt pi tuh. malam2 tidoq pusing sana pusing sini sbb x leh tido + ngn sejuknye lg. tido pn asek terjaga je. pastu bila solat lelap mata hehe.

okay. selesai qiamulail tuh ade masak bubur lambuk plak. ni, nnk bangga sikit, JPK yg masak semua ok. dan ramai yg puji keenakan bubur tuh. bangga sat. aku tade time masak tuh sbb ade clas. aku dtg untk bungkus je. pandai masak la kami ni. even ade org guide pn tp kami yg handle sume.

lepas penat dgn bubur lambuk penat untuk buka pose perdana plak. yg di hadiri ramai VIP. dgn hujannye ktowg berlari lari menyiapkn juadah berbuka. kami bersatu siapkn semua heee. tp yg masak tu lain la. penat mmg penat tp berbaloi rasenye sbb semua berjalan dgn lancar dan dapat pujian dr pihak atasan. 3 event dlm mase 1 hari hang tw dak.

penat dan seronok buat program ni sbb dpt gak rapat kn hubungn kami sesema JPK heheh. tp mmg penat. blk terus terjun  kt katil. ni kalau katil boleh ckp mahu die mati terkejut sbb terus hempap katil hehe.

okay stop cote semalam. nk cerita hari ini plak. hari ini tade pe pn. cuma ktowg 1 class buka pose same2 kt Tg. Dawai bersama miss Hazniza n miss2 dan sir yg lain. ni pn sekali dgn sambut birthday miss kami tuh. dgn hujan ktoeg redah ke tg dawai sana tuh. baek pnye plan. dan nasib baek semua bg respon yg baek even ada yg x nk participate skli. biar la. malas nk ckp lg. da besar kn. bila lg nk spend time same2 lg. sem dpn confem busy.

baek pnye surprise ktowg buat. tp tade la smpi blg teloq ka tepung ka. bg kek je. bnde wajib kn kalai birthday haha. miss agk teruja gk la. tp x thu la miss dpt tgkp ke x. Alhamdulillah, semua berjalan lancar dan paling yg puas hati duit semua ngam2. semua duit di guna. puas !

to Miss Hazniza ygb kami kasihi selamat hari lahir, moga pnjang umur murah rezeki. "miss, cataloguing A+ ye" hehe. mungkin itu saje kot. nk habiskn mase ngn katil plak, hee.
 dan terima kasih pada semua.


p/s- masih ternanti2 mane si dia pergi selama 2 hari. awak, kalau awak bce blog saya tolong munculkn diri ye. saya rindu awak :( . jgn buat sy mcm ni dan jgn buat hal lagi. minta maaf kalau sy buat salah 

Aug 16, 2011

sedih la.

baek lah, nk cakap yg test td sgt mendukacitakan. sedih, terkilan, kecewa, benci. semua ade. x dpt buat photoshop dgn baek. i hate myself because of the test that i have done.

k la, cukup la. nk sambung sedih lg dan mungkin juga tido heee


P/s- Ya Allah kau lembutkn la hati sir mahadi dan  beri markah yg boleh menggembirakn hati.

Aug 15, 2011

selamat menjalani ibadah puasa yg ke-15. 
moga hari2 yg mendatang lebih baik dari yg sebelum ni.



p/s- 2 minggu lg nk raya dan yg plg excited mggu dpn dah blk dah. yeaayy !

Aug 13, 2011

alhamdulillah, da kenyang dah serta dpt menghabiskn puasa yg ke-13 ini dgn jayanya.

13 hari puasa, juadah berbuka tetap sama. ikan pari masak ape ntah ngn sayur. hari2 repeat lauk yg sama. bosan pn ade gak tp itu lah rezeki yg di beri so mkn je la. drpd tade lgsg kn. bersyukur la masih ada makanan lg.

bulan puasa ni cita2 nk kuruskn badan tp mcm x dan je. buka puasa nasi ngn lauk pastu baring atas katil menghabiskn waktu bersama lappy dgn melayari facebook dan seangkatan dgn nye. buat kerja malas.

pastu pukul 12 turun dining mkn untuk sahur plak. mkn berat gak. antaranya nasi goreng, kuew teow goreng dan lain2. nk tido mkn berat nk mampus mcm tuh mmg xla berat bdn kau tuh nk turun asilah woi. jgn nk bermimpi lah ye asilah.

ade lg 2 mggu puasa mungkin boleh teruskn mengurangkn mkn ketika berbuka dan bersahur. *mimpidanberangan



p/s berangan nk pakai kebaya raya ni tp aku tahu bebda tuh x kn terjadi dan munkin juga x penah jd haha. *okay.stop berangan.buat kerja plak.




terima kasih sebab sentapkan aku.
aku sangat menghargainya.
mood terus down !
selamat menjalani ibadah puasa yg ke-13
semoga segala amalan kita di bulan puasa ini diterima 
oleh NYA. 
tingkatkn amalan dan semoga di berkati pd bulan Ramadhan ini


p/s mood nk raya makin membuak buak



Aug 12, 2011

okay. hari ni buat kerja gila x tidoq sampi pukul 6.
tade buat pe pn sebenarnye. tggu internet laju je heee
nasib esok cuti dan itu salah satunye sbb tidoq lmbt :)

okay. nk tido la. good nite eh, morning la.


p/s kpd en boyfriend maaf tidoq lmbt :)

dadali - di saatku mencintaimu

video

Aug 11, 2011

selesai test programming yang sangat mendukacitakan
YaAllah, kau berikan la aku keputusan yg baik
serta lembutkanlah hati sir Latif supaya 
beri kami markah yg baik serta memuaskan



tanak repeat programming ni.sakit wooo !

mood : sedih :(

Aug 10, 2011

Selamat menjalani ibadah puasa yang ke-10. 
jaga diri dan tingkatkan amalan di bulan puasa ini. 
 
 
 
p/s  hati berbungabunga riang sekarang ni :)
I love u