Aug 20, 2011

semakin dekat nak balik semakin bertambah2 rindu aku kt family n rumah. 
x saba nk jumpa mak, abah dan yg plg rindu ngn dak kecik aisy tuh
mesti bnyk yg die nk bebelkn heee.
sebenarnya hati ngn kepala otak ni tade kt sini dah. ingt nk blk je hehe.



p/s- eh, nk balik tp asaimen x start ape pn lg. mampus la aku. raya nnt raya ngn asaimen je la, huh !

Aug 19, 2011

3 cara merawat hati terluka

mesti ramai yg pernah mengalaminye kn? ye, aku pn penah gak. sakit terlampau sakit. kadang2 susah nk ubat. dan merawat hati yg luka dengan secepat mungkin adalah penting untuk seseorang yang sedang mengalaminya. Ini adalah untuk mengelakkan daripada terus hidup di dalam tekanan dan mungkin boleh mencetuskan satu tindakan yang diluar kawalan. Sememangnya ia mungkin sesuatu yang agak sukar tetapi ia bukanlah mustahil. Ianya terpulang kepada diri anda sendiri untuk mengawalnya. Terdapat pelbagai cara yang anda boleh gunakan untuk merawat hati yang luka ini.

1) Menangis- Menurut kajian, cara luahan hati atau perasaan yang terbaik adalah dengan menangis. Mungkin anda kelihatan sangat teruk untuk beberapa hari mengikut jenis kekecewaan yang anda alami. Teruskan dengan tangisan anda tetapi pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama. Pasti selepas anda sudah puas menangis akan berlaku perubahan yang ketara di dalam kehidupan anda.

2) Luahkan perasaan dengan kenalan yang rapat- Suatu kekecewaan yang dialami tidak seharusnya dipendam, sebaiknya ia perlu diluahkan. Luahkan perasaan terhadap orang yang anda percayai. Jangan pendamkan perasaan sehingga ia mampu untuk mempengaruhi anda melakukan tindakan yang tidak sepatutnya.

3) Sibukkan diri- Suatu kesedihan akan terus menjadi teruk sekiranya anda hanya memikirkan mengenai kesedihan itu. Lakukan sesuatu yang mampu untuk mengalih pemikiran anda. Anda juga boleh membuat perancangan untuk masa depan

ye. dan ini lah yg aku buat bile sedih, sakit hati dan hati luka. aku rasa berkesan tp ia mengambil bnyk masa. kadang2 keadaan dan pengalaman mematangkan kite :)

Aug 18, 2011

awak, mana awak ?

dear syafiq, mana u sayang ? mana u menghilang? i ade buat salah kt u ke ? tolong la jgn buat mcm ni lg. i penat la. tolong la bagi tahu hal yg sebenar npe u hilang mcm ni. i confius la. susah sgt ke nk gthu i? i da ckp bnyk kali psl ni kn tp u buat lg. u da jnji tw sayang. da janji !i boleh jd gila kalau mcm ni tw x. ntah la, i  x tahu nk buat apa dan nk ckp apa lg. u da besar, u pikir la sendiri,

kalau u stalk blog i dan bace entry ni tolong la buat keputusan cepat. dah nk raya dah ni. jgn bg i tunggu lama2. i x suka. harap u faham. tell me the true. i need your answer. please come back. i need u. i miss you. i nak u ingt semua janji u. k bye.

hari ini dan semalam

nk bercerita tentang hari ini dan semalam.

okay mula2 nk cerita tentang semalam. semalan ade qiamulail kt PI (pusat islam). program ni under JPK. so semua jpk dan jb kena tido kt PI. mula2 rasa berat gak la sbb esok nye ade test tp atas dasar kerja dan tanggungjawab kena pergi gak. sejuk gila habaq hang kt pi tuh. malam2 tidoq pusing sana pusing sini sbb x leh tido + ngn sejuknye lg. tido pn asek terjaga je. pastu bila solat lelap mata hehe.

okay. selesai qiamulail tuh ade masak bubur lambuk plak. ni, nnk bangga sikit, JPK yg masak semua ok. dan ramai yg puji keenakan bubur tuh. bangga sat. aku tade time masak tuh sbb ade clas. aku dtg untk bungkus je. pandai masak la kami ni. even ade org guide pn tp kami yg handle sume.

lepas penat dgn bubur lambuk penat untuk buka pose perdana plak. yg di hadiri ramai VIP. dgn hujannye ktowg berlari lari menyiapkn juadah berbuka. kami bersatu siapkn semua heee. tp yg masak tu lain la. penat mmg penat tp berbaloi rasenye sbb semua berjalan dgn lancar dan dapat pujian dr pihak atasan. 3 event dlm mase 1 hari hang tw dak.

penat dan seronok buat program ni sbb dpt gak rapat kn hubungn kami sesema JPK heheh. tp mmg penat. blk terus terjun  kt katil. ni kalau katil boleh ckp mahu die mati terkejut sbb terus hempap katil hehe.

okay stop cote semalam. nk cerita hari ini plak. hari ini tade pe pn. cuma ktowg 1 class buka pose same2 kt Tg. Dawai bersama miss Hazniza n miss2 dan sir yg lain. ni pn sekali dgn sambut birthday miss kami tuh. dgn hujan ktoeg redah ke tg dawai sana tuh. baek pnye plan. dan nasib baek semua bg respon yg baek even ada yg x nk participate skli. biar la. malas nk ckp lg. da besar kn. bila lg nk spend time same2 lg. sem dpn confem busy.

baek pnye surprise ktowg buat. tp tade la smpi blg teloq ka tepung ka. bg kek je. bnde wajib kn kalai birthday haha. miss agk teruja gk la. tp x thu la miss dpt tgkp ke x. Alhamdulillah, semua berjalan lancar dan paling yg puas hati duit semua ngam2. semua duit di guna. puas !

to Miss Hazniza ygb kami kasihi selamat hari lahir, moga pnjang umur murah rezeki. "miss, cataloguing A+ ye" hehe. mungkin itu saje kot. nk habiskn mase ngn katil plak, hee.
 dan terima kasih pada semua.


p/s- masih ternanti2 mane si dia pergi selama 2 hari. awak, kalau awak bce blog saya tolong munculkn diri ye. saya rindu awak :( . jgn buat sy mcm ni dan jgn buat hal lagi. minta maaf kalau sy buat salah 

Aug 16, 2011

sedih la.

baek lah, nk cakap yg test td sgt mendukacitakan. sedih, terkilan, kecewa, benci. semua ade. x dpt buat photoshop dgn baek. i hate myself because of the test that i have done.

k la, cukup la. nk sambung sedih lg dan mungkin juga tido heee


P/s- Ya Allah kau lembutkn la hati sir mahadi dan  beri markah yg boleh menggembirakn hati.

Aug 15, 2011

selamat menjalani ibadah puasa yg ke-15. 
moga hari2 yg mendatang lebih baik dari yg sebelum ni.



p/s- 2 minggu lg nk raya dan yg plg excited mggu dpn dah blk dah. yeaayy !

Aug 13, 2011

alhamdulillah, da kenyang dah serta dpt menghabiskn puasa yg ke-13 ini dgn jayanya.

13 hari puasa, juadah berbuka tetap sama. ikan pari masak ape ntah ngn sayur. hari2 repeat lauk yg sama. bosan pn ade gak tp itu lah rezeki yg di beri so mkn je la. drpd tade lgsg kn. bersyukur la masih ada makanan lg.

bulan puasa ni cita2 nk kuruskn badan tp mcm x dan je. buka puasa nasi ngn lauk pastu baring atas katil menghabiskn waktu bersama lappy dgn melayari facebook dan seangkatan dgn nye. buat kerja malas.

pastu pukul 12 turun dining mkn untuk sahur plak. mkn berat gak. antaranya nasi goreng, kuew teow goreng dan lain2. nk tido mkn berat nk mampus mcm tuh mmg xla berat bdn kau tuh nk turun asilah woi. jgn nk bermimpi lah ye asilah.

ade lg 2 mggu puasa mungkin boleh teruskn mengurangkn mkn ketika berbuka dan bersahur. *mimpidanberangan



p/s berangan nk pakai kebaya raya ni tp aku tahu bebda tuh x kn terjadi dan munkin juga x penah jd haha. *okay.stop berangan.buat kerja plak.




terima kasih sebab sentapkan aku.
aku sangat menghargainya.
mood terus down !
selamat menjalani ibadah puasa yg ke-13
semoga segala amalan kita di bulan puasa ini diterima 
oleh NYA. 
tingkatkn amalan dan semoga di berkati pd bulan Ramadhan ini


p/s mood nk raya makin membuak buak



Aug 12, 2011

okay. hari ni buat kerja gila x tidoq sampi pukul 6.
tade buat pe pn sebenarnye. tggu internet laju je heee
nasib esok cuti dan itu salah satunye sbb tidoq lmbt :)

okay. nk tido la. good nite eh, morning la.


p/s kpd en boyfriend maaf tidoq lmbt :)

dadali - di saatku mencintaimu

video

Aug 11, 2011

selesai test programming yang sangat mendukacitakan
YaAllah, kau berikan la aku keputusan yg baik
serta lembutkanlah hati sir Latif supaya 
beri kami markah yg baik serta memuaskan



tanak repeat programming ni.sakit wooo !

mood : sedih :(

Aug 10, 2011

Selamat menjalani ibadah puasa yang ke-10. 
jaga diri dan tingkatkan amalan di bulan puasa ini. 
 
 
 
p/s  hati berbungabunga riang sekarang ni :)
I love u 



Aug 1, 2011

hari first bersahur di Merbok

hari ini start puasa dah. br je lepas sahur td. pnye la x tido semata2 nk sahur nnt. skrg ni pn x tahu nk tido bile. x remaja la tido awal (jawahir, 2011). buat citation tw. kau ade ?
nak di jadikn cite, hari ni sahur meggi je. cita2 nk turun dining la tp sume jd penakut lepas tgk cite flat 3A. ktowg tangguh la dlu.
sedih first sahur da mkn meggi je sob sob. ni kalau parents ktowg tgk mesti sedih kn haha. tape, ni la anak perantauan heee :)
dan puasa ni adalah yg terakhir aku berpuasa di kedah ni. akhirnye abes juga dan bersyukur sbb dpt bertahan smpi skrg. aku hrp dpt habiskn puasa di sini dgn baik dan dpt rahmat dariNYA. insyaAllah.

ok la, selamt berpuasa semua. :)
hey awak stalk sy pnye blog ye. 
malu sy taw. tape, awk nk stalk boleh tp pastu jgn la bagithu kt saya ape
yg awk stalk tuh. malu la tw x. senyap2 dah la ye.
jgn nk menganjing saya ye. 
nk kena tampa ? heeee

selamat berpuasa awak !
make sure tahun ni penuh ye. kalau x, jgn beraya dgn saya.
uweeekkk !